Afvallen met citroenwater en citroenthee

Veel mensen denken bij afvallen in de meeste gevallen aan gezond en gevarieerd eten en aan sporten. Tenslotte is dit de juiste weg die je moet bewandelen om op een gezonde manier van de extra kilo’s af te komen. Voor wie dit te moeilijk is om vol te houden kan citroenthee drinken wel wat ondersteuning bieden. Citroen thee kan afvallen net wat meer effect geven. Het is bovendien een lekker en gezond drankje die je altijd wel kan drinken. Het is makkelijk te maken en erg verfrissend. Je hebt alleen citroenen en warm of koud water nodig. Maar hoe komt het dat citroenen helpen bij het afvallen?

Hoe maak je citroenthee?

Het maken van citroenthee is absoluut niet moeilijk. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Voor een liter citroenthee gebruik je het sap van een citroen en vult dit aan met kokend water totdat je een liter citroenthee hebt. Je kunt er eventueel wat geraspte gember aan toevoegen voor de smaak. Als deze variant te sterk is kun je er ook voor kiezen om een paar schijfjes en de schil van een citroen met een takje munt in een theepot te doen. Dit overgiet je dan met kokend water. Laat dit een tiental minuten trekken en je citroenthee is klaar.

De natuurlijke voordelen van citroenen

Heerlijk geurende en fris smakende citroenen zijn een soort powerfruit. Door het regelmatig drinken van water met citroensap kun je verschillende gezondheidsvoordelen behalen. De voedingsstoffen in citroenen hebben een positieve invloed op je hersenen, hart en bloedvaten. Daarnaast bezorgt het drinken van citroenthee je een frisse adem. En citroenen helpen ook bij de reiniging en ontgiftiging van je lichaam. Door het ondersteunen van de werkingsprocessen van je lever, blaas en darmen.

Hoe helpt citroen thee bij afvallen?

Van citroen is algemeen bekend dat deze over veel vitamine C beschikt. Deze vitamine ondersteunt de vetverbranding. Daarnaast heeft citroen(sap) een reinigende werking op het lichaam door de aanwezigheid van verschillende antioxidanten. Een gereinigd lichaam slaat minder voedingsstoffen op die in vet omgezet kunnen worden. De stofwisseling wordt hierdoor versneld, dit resulteert in gewichtsverlies door de verbranding van extra calorieën. Deze thee kun je tijdens het afvallen gebruiken in plaats van andere dranken. Het heeft bijna geen calorieën maar wel meer voedingsstoffen dan gewoon water. Het geeft je energie en stilt de honger.

Citroendieet

Door citroen thee kun je afvallen zonder een verandering aan te brengen in het voedingspatroon. Dit heeft natuurlijk alleen effect als je wel al gezond eet en je in een rustig tempo een paar kilo kwijt wilt. Ben je van plan om in een paar dagen enkele kilo’s kwijt te raken dan kan het citroendieet helpen. Bij dit dieet drink je een paar dagen alleen maar water met citroensap. Je eet hierbij niet. Je zult hiermee zeker een paar kilo kwijtraken. Maar let er wel op dat wanneer je dit dieet te lang gebruikt je tekorten kunt krijgen van bepaalde voedingsstoffen. Dit dieet te lang volgen is schadelijk voor je gezondheid.

%d bloggers liken dit: