Citroensap op nuchtere maag drinken

Je kunt citroenen op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld door een beetje van het sap te gebruiken in allerlei gerechten zoals vis of bij gebak. Maar wil je echt gezondheidsvoordeel hebben van citroenen, dan is het aan te raden om regelmatig citroensap te drinken. Je kunt citroensap maken door het sap van verse citroenen toe te voegen aan water. Zo krijg je een gezond, licht verteerbare en sprankelend drankje. Je kunt citroensap de hele dag door drinken. Als dorstlesser of bij een maaltijd. Maar het meeste voordeel van het drinken van citroensap behaal je wanneer je deze op de nuchtere maag drinkt.

Hoe moet je citroensap drinken?

Citroensap is puur erg zuur van smaak. Niet veel mensen kunnen dat verdragen. Daarom wordt het sap van citroenen altijd aangelengd met water. Je kunt elk soort water daarvoor gebruiken. Al volstaat kraanwater bijna altijd wel. Daarnaast kan je zowel warm water als koud water gebruiken. Al is koud water te verkiezen boven warm water omdat deze bepaalde voedingsstoffen van de citroenen kan aantasten.

Begin je dag goed met citroensap!

De meeste van ons zouden graag de dag fris en opgewekt beginnen. Het drinken van citroensap op de nuchtere maag kan je helpen om zo goed mogelijk je dag te beginnen. Door de verfrissende smaak word je meteen wakker. Daarnaast helpt een glas citroensap je spijsvertering op gang te brengen. En doordat citroenen rijk zijn aan vitamines, vezels en antioxidanten krijg je zo een groot deel van die essentiële voedingsstoffen binnen. Ook geeft het drinken van citroensap op de nuchtere maag je hersenen een oppepper. Tot slot heeft het drinken van citroensap als bijkomende voordeel dat je er een frisse adem van krijgt. Kortom: met het drinken van citroensap op de nuchtere maag kun je opgewekt, goedgeluimd en energiek aan je dag beginnen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *