Citroensap maken

Het drinken van het sap van citroenen of het eten van citroenen is goed voor zowel lichaam als geest. Citroenen zijn erg zuur van smaak waardoor weinigen ze zo kunnen of willen eten. Om toch optimaal nut te hebben van citroenen zijn er verschillende manieren om ze te gebruiken. Je kunt van de vruchten lekkere citroensap maken. Zo heb je een lekker fris drankje die de voedingsstoffen van citroenen zoveel mogelijk behoudt.

Hoe maak je citroensap?

Citroensap maken is helemaal niet ingewikkeld. De hoofdingrediënten voor het maken van citroensap zijn natuurlijk citroenen en daarnaast water. Voor een liter citroensap gebruik je het sap van een citroen en je vult dit aan met water. Je kunt allerlei soorten water gebruiken naargelang smaak. Maar met gewoon kraanwater kun je uitstekend citroensap maken. Wil je dat je citroensap sterker is dan moet je minder water gebruiken en meer citroensap. Wanneer je juist lichter citroensap wilt maken gebruik je meer water en minder sap. Ook kan je alleen de schillen gebruiken en laat je deze een uur trekken in het water. Het sap kan je bewaren of gebruiken zodat je twee varianten hebt.

Toevoegingen aan het sap

Wanneer je citroensap gemaakt is kan het zijn dat je hem toch niet perfect vindt. Zodat citroensap een favoriet drankje wordt, kun je er allerlei producten aan toevoegen. Misschien heb je een voorkeur voor bepaalde producten? In dat geval is het gewoon een kwestie van proberen. Een aandachtspunt is wel dat het aan te raden is om natuurlijke producten te gebruiken zodat je citroensap naast lekker ook een gezond drankje wordt. Wanneer je geen idee hebt van wat je kunt toevoegen, dan kun je bijvoorbeeld een lepel echte honing aan je sap toevoegen. Ook lekker is het toevoegen van een klein fijn geraspte stukje gember.