Citroenthee maken

Je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig om citroen thee te maken. Iedereen kan citroen thee maken op elk gewenst moment van de dag. De basis voor het maken van citroenthee bestaat uit water en uiteraard verse citroen(sap) en niet te vergeten jouw eigen creativiteit. Daarnaast kun je extra ingrediënten zoals munt, gember en/of honing toevoegen. Er zijn vele recepten denkbaar voor het maken van citroenthee. De meeste zijn makkelijk te maken en bovendien gezond en goed voor het immuunsysteem. Zelf kun je experimenteren met de ingrediënten die jou lekker en gezond lijken om een eigen draai aan je thee te geven.

Hoeveel citroenen moet je gebruiken?

Doordat het bereiden van citroenthee weinig tijd kost, kan je op ieder gewenst moment van de dag de thee klaarmaken. Als de gewenste ingrediënten aanwezig zijn kun je aan de slag gaan. Je kunt uitgaan van een citroen per liter warm of koud water. Hou je van sterk dan kun je meer sap toevoegen. Wanneer je pas begint met het drinken van citroenthee kan het raadzaam zijn om met een halve citroen per liter water te beginnen. Dit kun je dan langzaam opbouwen

Bereidingswijze van citroenthee

Een makkelijke manier om citroen thee te maken is door een halve citroen uit te persen en hier overheen kokend water te gieten. Om het zure van deze variant weg te nemen kun je, nadat de thee is afgekoeld, nog een theelepeltje honing toevoegen. Wanneer je een grotere hoeveelheid citroenthee wilt klaarmaken, kan je bijvoorbeeld 1,5 tot 2 liter water aan de kook brengen. In een grote hittebestendige theepot kan je een in schijfjes gesneden citroen, wat takjes munt of een ander soort kruid doen. Hier overheen giet je vervolgens het gekookte water. Laat dit een tiental minuten tot een kwartier trekken. Als laatste kun je wat honing of een fijn gesneden stukje gember toevoegen.