Citroenthee bij keelpijn

Vooral in de winter, wanneer velen van ons slachtoffer worden van griep of een verkoudheid is keelpijn een van de symptomen. Maar ook zonder dat er een infectie is kun je keelpijn hebben. Bijvoorbeeld wanneer je stem is geforceerd door verkeerd praten of schreeuwen. Maar ook droge (winter)lucht of het inademen van rook kan je keelpijn opleveren. Al met al een vervelende pijn waar je het liefst zo snel mogelijk vanaf wilt. Er zijn natuurlijk allerlei middeltjes op de markt om de pijn te verzachten. Maar voor diegenen die liever voor een natuurlijk middel tegen keelpijn gaan is citroenthee aan te raden.

Een natuurlijk medicijn

Van citroenen is bekend dat ze antimicrobiële eigenschappen hebben. Hierdoor worden schadelijke bacteriën tegengegaan. Zo kun je sneller van een keelpijn herstellen. Daarnaast zit er in citroenen heel veel vitamine C. Deze vitamine geeft je immuunsysteem een boost waardoor je sneller kunt genezen. Ook zit er in citroenen flavonoïden. Deze flavonoïden hebben eigenschappen zoals antibiotica. Kortom: citroenthee tegen keelpijn is een natuurlijk medicijn.

Citroenthee met gember en honing

Voor een lekker en gezond recept voor citroenthee tegen keelpijn neem je een citroen, een klein stukje gember, honing en een liter water. Je brengt het water aan de kook met de in kleine stukjes gesneden gember. Hierna laat je het afkoelen, waarna je het sap van de uitgeperste citroen toevoegt aan het water. Naar smaak doe je een beetje honing in je citroenthee. Het toevoegen van de gember en honing is niet alleen voor de lekkere smaak. Beiden producten zijn namelijk ook erg goed voor je. Gember doodt bepaalde bacteriën en gaat ontstekingen tegen. En honing heeft bacterieremmende eigenschappen. Een soort natuurlijk antibiotica dus. Let er wel op dat je honing niet in kokend water gebruikt. De genezende eigenschappen worden dan teniet gedaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Adolphine.Slecht schreef:

    Wat meer te begrijpen van het gebruik van hyaluronzuur in cosmetica Goji Cream. We moeten terug naar de eerste studies over deze stof, en dat is wat de deur opende van de cosmetica zeker voor dit onderdeel is van nature in ons lichaam, het zijn verbazingwekkende vermogen om water vast te houden, dat is te zeggen, waar is het hyaluronzuur, er is altijd een ruime hoeveelheid water, wat resulteert in betere hydratatie, en daarom, voorkomt rimpels, groeven en andere tekenen van ouderdom te uitgesproken. [link] Wij weten welke ingrediënten er in gaan en wat het vergt om deze creme te fabriceren. Daarom weten ook alleen wij wat de minimale verkoopprijs moet zijn. Laat u dus niet voor de gek houden wanneer partijen deze creme aanbieden voor een prijs die lager is dan die van ons. Wanneer u uw bestelling via de website plaatst dan kunt u gelijk met uw creditcard afrekenen. Mogen [link] Website operator verkoopt geen producten of diensten, en bemiddelt niet in dergelijke verkopen. Website operator verzamelt of verwerkt geen persoonlijke gegevens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *