Is geconcentreerd citroensap gezond?

Dat het drinken van (geconcentreerd) citroensap gezond is voor lichaam en geest zullen veel mensen wel weten. Het geeft je energie, heeft een positieve invloed op je stemming en een reinigende werking. Daarnaast heeft ook je huid baat bij het gebruiken van het sap van citroenen. Kortom een natuurlijk, plantaardig middel dat een goede invloed heeft op je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. En zoals bij zoveel producten heb je de keus uit vers of geconcentreerd. Wat zijn de verschillen tussen vers- en geconcentreerd sap? En is geconcentreerd citroensap wel gezond?

Het verschil tussen geconcentreerd en vers citroensap

Citroensap kan je vers of in een geconcentreerde vorm uit een flesje gebruiken. Het is wel aan te raden om eerder te kiezen voor vers sap omdat het meest natuurlijk is. Maar dat betekent niet per se dat verse citroensap beter is dan geconcentreerd citroensap. Het voordeel van geconcentreerd citroensap uit een flesje is dat je deze makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Daarnaast heb je minder werk dan wanneer je verse citroenen moet uitpersen. Tot slot zijn sommige waarden hoger dan verse citroensap door het geconcentreerde karakter. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een bepaald dieet volgt.

Is vers beter dan geconcentreerd?

Het gebruiken van het sap van versgeperste citroenen is de meest aanbevolen manier. Omdat je op die manier de meeste voedingsstoffen behoud. Maar dat betekent niet dat geconcentreerd citroensap niet gezond is. Het grootste nadeel van geconcentreerd citroensap is dat er vaak allerlei middelen aan zijn toegevoegd om het houdbaar te maken. Zoals natriumbenzoaat en allerlei oliën. Deze middelen heeft je lichaam echt niet nodig. Wanneer je zulke middelen wilt vermijden is het beter om te kiezen voor verse citroenen. Want ook citroenen zijn vrij lang houdbaar en altijd wel handig om in huis te hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Mijntenmartijn schreef:

  Citroensap is niet gezond in de ADH staat dat je het met mate moet drinken,
  Kortom: Citroensap is gezond maar drink het met mate anders is het heel slecht.

 2. MichaelV schreef:

  bedankt voor dit, heel informatief!!:)

 3. Desi schreef:

  Ach kom dat geloof je toch zelf niet! ,het is wel gezond.

 4. Philippe schreef:

  Een reactie op @Mijntenmartijn:
  Zoals met alles, moet je mate houden met alles. Er zou ergens staan geschreven dat je iets overmatig kunt consumeren zonder dat dit gevolgen heeft. Dus stel je niet aan en drink gewoon citroensap, jouw claim dat dit niet gezond zou zijn in dus kul.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *